Audi Logo

Smernice za kolačiće (Cookies)

Zaštita Vaše privatnosti prilikom korišćenja naše veb-stranice nam je naročito važna. Stoga Vas sad detaljno informišemo o uzimanju ličnih podataka i podataka koji nisu lični.

Pravo korišćenja ličnih i anonimnih podataka, uz zadržavanje niže opisanih prava lica, na koje se odnosi, u zakonskom obimu ima Porsche Austria GmbH & Co OG.

Na ovoj veb-stranici se koristi softver za analizu korišćenja. Evaluacijom ovih podataka se mogu dobiti važna saznanja o potrebama korisnika. Ova saznanja doprinose daljem poboljšanju kvaliteta ponude. Konkretno se prilikom svakog otvaranja stranice neograničeno memoriše sledeći skup podataka:

Anonimno napravljen oblik IP adrese računara sa kog se pristupa Datum i vreme otvaranja stranice odn. zahteva Naziv otvorene stranice odn. datoteka Informacija o tome, sa koje stranice je otvorena ova stranica Pretraživači, koje koristi korisnik, uključujući i verziju pretraživača Operativni sistem korisnika

Lista kolačića

Kolačić predstavlja malu količinu podataka (tekstualnu datoteku) koje veb-lokacija, kad je korisnik poseti, šalje pregledaču zahtev za čuvanje na uređaju kako bi zapamtio podatke o vama, kao što su željeni jezik ili informacije o prijavi. Te kolačiće postavljamo mi i oni se nazivaju „kolačići prve strane“. Koristimo i kolačiće trećeg lica – što su kolačići koji ne dolaze iz istog domena na kom se nalazi veb-lokacija koju posećujete – a služe za oglašavanje i marketing. Tačnije, kolačiće i ostale tehnologije za praćenje koristimo u sledeće svrhe:

01 Strogo potrebni kolačići

Kad posetite bilo koju veb lokaciju, ona može sačuvati podatke u vaš pretraživač ili ih iz njega preuzeti, što se uglavnom obavlja putem kolačića. Ti podaci mogu biti o vama, vašim željenim postavkama, vašem uređaju ili mogu omogućiti da veb lokacija radi na očekivani način. Tim podacima vas obično nije moguće direktno identifikovati, ali oni nam omogućavaju da vam pružimo iskustvo korišćenja veb lokacije koje je prilagođeno vama. Neke vrste kolačića možete isključiti. Pritisnite naslove različitih kategorija ako želite da saznate više i promeniti podrazumevane postavke. Međutim, blokiranje određenih vrsta kolačića može uticati na vaše iskustvo korišćenja veb lokacije i usluge koje možemo ponuditi.

02 Funkcionalni kolačići

Ovi kolačići omogućavaju pružanje dodatnih funkcija i prilagođavanja, na primer video zapisa i ćaskanja uživo. Možemo ih postaviti mi ili pružaoci usluga treće strane čije smo usluge dodali na stranicu. Ako ne želite da dozvolite te kolačiće, neke od srodnih funkcija možda neće ispravno raditi.

04 Kolačići za društvene mreže

Ti su kolačići neophodni za funkcionisanje veb lokacije i ne mogu se isključiti u našim sistemima. Obično se postavljaju samo kao odgovor na akcije koje ste izvršili, a kojima se upućuje zahtev za usluge, na primer postavljanje željenih opcija za privatnost, odjavljivanje ili ispunjavanje obrasca. Te kolačiće možete da blokirate u pregledaču ili postaviti da vas pregledač o njima upozorava, ali u tom slučaju određeni delovi veb lokacije možda neće raditi.

Plug-Ins društvenih mreža.

Porsche Austria GmbH & Co OG koristi na > www.webseite.at< i takozvane Plug-Ins (u daljem tekstu: dugmići) društvenih mreža, kao što su Facebook, Twitter i Google+. Prilikom Vaše posete naše stranice su ovi dugmići standardno deaktivirani, što znači da oni bez vaše akcije ne šalju podatke društvenim mrežama. Pre nego što možete da koristite dugmiće, morate ih aktivno aktivirati klikom. Dugme ostaje aktivno dok ga opet ne deaktivirate ili izbrišete Vaše kolačiće.

Nakon aktivacije se stvara direktna veza sa serverom društvene mreže. Sadržaj dugmeta se onda od društvenih mreža direktno prenosi na Vaš pretraživač i sa njega uključuje u veb-stranicu. Nakon aktiviranja dugmeta društvena mreža već može da sakuplja podatke, nezavisno od toga, da li imate interakciju sa dugmetom. Ako ste ulogovani na neku društvenu mrežu, ona Vašu posetu ove stranice može dodeliti Vašem korisničkom nalogu. Korišćenje drugih stranica društvena mreža ne može svrstati, pre nego što aktivirate i tamošnje dugme. Ako ste član neke društvene mreže i ne želite da ona podatke, prikupljene prilikom posete naše stranice, poveže sa Vašim memorisanim članstvom, morate se izlogovati iz te društvene mreže pre aktiviranja dugmića. Nemamo nikakav uticaj na obim podataka koji sakupljaju društvene mreže sa Vašim dugmićima. O svrsi i obimu prikupljanja podataka i daljoj obradi i korišćenju podataka od strane društvenih mreža, kao i o Vašim pravima po tom pitanju i mogućnostima za podešavanje radi zaštite Vaše privatnosti pročitajte u napomenama o zaštiti podataka konkretnih društvenih mreža.

Facebook

Na našim veb-stranicama se korste Plug-Ins društvene mreže Facebook. Za to koristimo dugme "Like". Tu se radi o ponudi američke kompanije Facebook Inc. (1601S. California Ave., Palo Alto, CA 94304 USA). Kada posetite neku od naših stranica, koja sadrži takav Plug-In, to ne povezuje sa ovom kompanijom. To se dešava tek nakon Vašeg izričitog pristanka, za koji ćete biti pitani prilikom klika na odgovarajuće dugme.

O svrsi i obimu prikupljanja podataka i daljoj obradi i korišćenju podataka od strane kompanije Facebook kao i o Vašim pravima po tom pitanju i mogućnostima za podešavanje radi zaštite Vaše privatnosti pročitajte u napomenama o zaštiti podataka kompanije Facebook:

Ako ne želite da Facebook Vašem nalogu na Facebook-u dodeli prikupljene podatke o našoj prezentaciji na internetu, pre posete naše stranice morate se izlogovati sa Facebook-a. Učitavanje plug-ins kompanije Facebook možete i kompletno sprečiti uz pomoć "Add-Ons" za Vaš pretraživač, npr. blokatorom "Facebook Blocker".

Youtube

Na našim veb-stranicama se korste Plug-Ins stranice Youtube. Za ovo koristimo video zapise, koji su ugrađeni u kod stranice. Ovde se radi o ponudi američke kompanije Google Inc.

O svrsi i obimu prikupljanja podataka i daljoj obradi i korišćenju podataka od strane Youtube-a kao i o Vašim pravima po tom pitanju i mogućnostima za podešavanje radi zaštite Vaše privatnosti pročitajte u napomenama o zaštiti podataka kompanije Google:

Vaša podešavanja kolačića

Vaš pretraživač se može podesiti tako, da se kolačići prave ili generalno odbijaju samo uz Vaš pristanak. Međutim, napominjemo da su bez kolačića delovi stranice ograničeni ili se čak ni ne mogu koristiti.

Imate mogućnost da upravljate upotrebom kolačića i da ih po potrebi sprečite, tako što ćete konfigurisati svoj pretraživač na sledeći način:

https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=de) Meni - podešavanja - dodatna podešavanja - u odeljku "Zaštita podataka" kliknuti na "Podešavanja sadržaja" - kod stavke "Kolačići" štriklirati po želji - potvrditi