Audi activesphere koncept

2023-01-27

 

Ingolstadt, 26 januar, 2023. - Audi je predstavio novi koncept model sa elektro i quattro pogonom.

Kao četvrti model ove serije, Audi activesphere koncept označava kulminaciju koncept vozila brenda sa četiri prstena.

Nakon modela Audi skysphere roadster iz 2021. godine, Audi grandsphere limuzine, potom Audi urbansphere space koncept koji je predstavljen u aprilu 2022.godine, sada je debitovao I krosover kupe sa četvoro vrata.

Dugačak 4,98 metara, ovaj izuzetno elegantan automobil je više od pukog sportskog automobila luksuzne klase, sa impresivnim klirensom od tla i velikim točkovima od 22 inča koji najavljuju njegov talenat za off-road vožnju.

Sportback zadnji deo ovog modela može da se pretvori u otvoreni teretni prostor pritiskom na dugme - savršeno za nošenje opreme za rekreaciju kao što su e-bicikli ili oprema za vodene i zimske sportove.

Kao kupe koji je elegantan koliko i dinamičan, odlikuje se klasičnim proporcijama i linijama, ali za samo nekoliko sekundi automobile se pretvara u vozilo za transport velike količine robe - ima dovoljno prostora čak i za dva e-bicikla u tovarnom prostoru.

 

 

 

 

Ovaj koncept automobil je zamišljen i dizajniran u Audi Design studiju u Malibuu, na samo nekoliko koraka od autoputa Pacific Coast, legendarnog obalnog puta. Menadžer studija Gael Buzin i njegov tim stoje iza projekta. On opisuje ideju projekta: "Activesphere je jedinstvena. To je novi tip krosovera koji pametno kombinuje eleganciju Audi Sportback-a, praktičnost SUV-a i prave offroad sposobnosti.

Sa elektro pogonom i tehnologijom brzog punjenja iz Audijevog modularnog sistema PPE, Audi activesphere se pridružuje porodici konceptnih vozila Sphere.

Bez emisije štetnih gasova, sa dometom od preko 600 km i izuzetnom brzinom punjenja baterije zahvaljujući najnovijim tehnologijama, kombinuje održivost, dinamiku i sposobnost vožnje na velike udaljenosti najsavremenijih električnih vozila.