Novi Audi Q5 impresivan na Euro NCAP

2017-03-02

Novi Audi Q5 zaslužio je 5 zvezdica na Euro NCAP testu, najvišu ocenu na testu ove organizacije. Najviša ocena znači da je bestseler iz Ingolstadt-a među najbezbednijim automobilima u svojoj klasi.

 

Audi Q5 je pokazao svoje kvalitete u svakom segmentu testa. Nova generacija Audi modela dobila je odličnu ocenu za bezbednost putnika, dečiju i zaštitu pešaka. Učešće u rezultatu imaju i sistemi asistencije koji su deo standardne opreme - pre sense city, kočioni sistem u slučaju nužde koji reaguje na vozila ispred i pešake.

Q5 ima odličan rezultat i u testovima sudara, iako je njegova ukupna masa smanjena za čitavih 90 kg. Odlične ocene NCAP testa samo podvlače visoke standarde koje marka sa četiri prstena drži na poljima aktivne i pasivne zaštite i lake konstrukcije.

Euro NCAP  sprovodi uporedne testove sudara za nova vozila od 1997 godine.

Članstvo testne organizcije čine brojna Evropska ministarstva transporta i auto klubovi, osiguravajuće kompanije i društva za zaštitu potrošača. Veliki broj različitih testova kojima se vozila podvrgavaju su znatno zahtevniji nego što to zahtevaju specifikacije Evropskog zakonodavstva.

Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi