Za najbolje moguće iskustvo na ovoj web prezentaciji
Ova stranica koristi kolačiće za najbolje moguće korisničko iskustvo. Nastavljajući da koristite našu web stranicu prihvatate upotrebu naših kolačića (eng. Cookies) (osnovnih kolačića). Kolačići sa zahtevanim obaveznim odobrenjem (analitički kolačići, funkcionalni kolačići, kolačići za personalizovani sadržaj) biće aktivni tek nakon njihove eksplicitne aktivacije. Ako pristanete na upotrebu kolačića, identifikacioni podaci će biti obrađeni od strane naših partnera (dobavljača kolačića i dobavljača IT usluga). Za ovu web stranicu i kolačiće odgovoran je Porsche SCG doo. Dodatne informacije o korišćenim kolačićima i njihovoj deaktivaciji mogu se naći u našoj strani o politici privatnosti i smernicama za kolačiće.
Aktivirati sve kolačiće

Audi je predstavio Q4 Sportback e-tron Concept

2020-07-08

Audi je predstavio Q4 Sportback e-tron Concept

Iz tehničke perspektive, Audi Q4 e-tron i Audi Q4 Sportback e-tron su identični, ali s obzirom na oblik, svaki od njih ima svoja nepogrešiva i karakteristična svojstva.

Koncept vozila Audi Q4 e-tron je predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi 2019. godine što je sada prošireno predstavljanjem drugog modela Q4 Sportback e-tron čija se proizvodnja očekuje  tokom 2021. godine kao SUV Coupe.

Potencijalni kupci modela  Q4 sada imaju mogućnost da sagledaju šta im je praktičnije: svestranost i robusnost klasičnog SUV ili dinamična i elegantna Coupe varijanta.

Dimenzije dva modela Q4 gotovo su identične: sa spoljnom dužinom od 4,60 metara i visinom od 1,60 m; Sportback je duži za 1 cm. Varijante Q4 identične su po širini od 1,90 m i međuosovinskom rastojanju od 2,77 metara.

Q4 Sportback e-tron karakteriše linija krova koja se rano spušta i Coupe forma zadnjeg dela čime dobija sportski izgled karoserije.

Kako je napomenuto, Q4 Concept  pokreću dva elektromotora koje od 225kW i obezbeđuju ubrzanje do 100 km/h za oko 6,5 sekundi, električnom energijom se napajaju iz baterija kapaciteta 82 kWh, a deklarisana autonomija iznosi oko 450 kilometara.