Ovaj sajt koristi kolačiće (eng. cookies) koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi

Audi na sajmu automobila u Ženevi 2019. godine

0-02-28
  • Audi press konferencija održaće se 5. marta 2019. u 8:00 sati po srednjeevropskom vremenu
  • Na izložbenom prostoru će ekskluzivno biti prikazana električna vozila
  • Ponuda plug-in modela sveobuhvatno je proširena

Ingolstadt/Ženeva, 28. februar 2019. - Audi sistemski i sveobuhvatno nastavlja svoju ofazivu sa električnim automobilima. Na sajmu automobila u Ženevi 2019. godine, marka Audi prikazaće četiri potpuno električna vozila, čija će verzija za serijsku proizvodnju doživeti svoju premijeru do kraja 2020. godine. Na Audi izložbenom prostoru, koji će ove godine uključivati samo električne automobile, biće prikazane četiri nove plug-in hibridne varijante koje će imati svoju svetsku premijeru, a biće izložen i potpuno električni Formula E automobil Audi e-tron FE05. Audi Q4 e-tron koncept i evropski debi koncepta Audi e-tron GT biće otkriveni na press konferenciji na Audi izložbenom prostoru u paviljonu 1. Konferencija će početi 5. marta 2019. u 8:00 sati.

Predsednik Upravnog odbora kompanije Audi, Bram Schot: "Postavili smo jasan cilj - jedno od tri nova prodata Audi vozila imaće do 2025. elektro pogon. Zbog toga što težimo jasnoj viziji - predani smo mobilnosti sa nultim nivoom emisija.

Prvi član ovog novog kvarteta električnih vozila, Audi e-tron*, uskoro će biti isporučen kupcima. Kasnije, tokom 2019. kompanija će predstaviti serijski proizvedenu coupé verziju, Audi e-tron Sportback. Još jedan električni automobil biće predstavljen za par nedelja u Kini: Audi Q2 L e-tron, koji će takođe biti isporučen prvim kupcima tokom 2019. Nakon toga, tokom 2020. uslediće dva serijski proizvedena modela: Audi e-tron GT i Audi Q4 e-tron. Konceptni automobili, na sajmu u Ženevi, omogućava pogled na ova dva buduća modela.

Nadalje, još uvek tokom 2019., doći će do plug-in ofanzive koja će uključiti skoro sve tržišne segmente. Novost u ponudi biće hibridne verzije velikoserijskih linija modela Audi A6, A7, A8 i Q5 -takođe će doživeti javni debi na sajmu automobila u Ženevi. Tokom 2019. takođe moći da se naruče obe već poznate plug-in verzije modela Audi A3 i Audi Q7, ponovo sa revidiranom tehnologijom.

Ukupno četiri tehničke platforme i familije proizvoda će u budućnosti biti osnova za ponudu električnih vozila u svakom segmentu od A do D. Uska saradnja između tehničkog odeljenja drugih marki Grupe omogućava sinergiju potrebnu za široku, globalnu ponudu.

Audi e-tron i e-tron Sportback koriste komponente Audi modularne uzdužne platforme. Ovo i razne inovativne tehnologije, primarno u području pogonskih sistema, omogućava rast odvojene familije e-SUV modela sa električnim quattro pogonom na sve točkove. Brzo punjenje sa snagama do 150 kW i domet prikladan za duga putovanja obećavaju kompletnu svakodnevnu upotrebljivost.

Audi je već 2018. predstavio prvog člana još jedne e-platforme: Audi e-tron GT konceptni izložbeni automobil, vrlo dinamični coupé, doživeo je svoj debi na sajmu automobila u Los Angelesu. Tehnologija u ovom automobilu razvijena je u saradnji sa markom Porsche; dizajn i karakter e-tron GT koncepta pucaju od nepogrešive Audi DNK.

Još jedan zajednički projekt razvojnih odeljenja Audi i Porschea je Premium Architecture Electrification (PPE). Ona će biti temelj za višestruke porodice Audi modela sa potpuno električnim pogonom, koji pokriva velikoserijske segmente B do D. U ovom slučaju planirani su SUV modeli i klasični modeli sa niskim podom. Glavna prednost PPE-a je to što je ekskluzivno razvijena za električni pogon. To predstavlja prednosti u odnosu na masu, pakiranje i proporcije karoserije.

Nekoliko marki Volkswagen Grupe sarađuje na razvoju modularne električne platforme (MEB) koja služi kao osnova za niz Audi e-modela, pogotovo u velikom serijskom A segmentu.

Kompanija AUDI AG takođe će značajno povećati svoju ponudu plug-in hibridnih automobila. "U budućnosti, skoro svaki tržišni segment uključivaće modele pokretane kombinacijom električnog motora i motora sa unutrašnjim sagorijevanjem, modele koji će moći da se pune preko električne utičnice," kaže Schot, predsednik Upravnog odbora. 

Ovaj sajt koristi kolačiće (eng. cookies) koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi